Indijanka vegetarijanka

22.12.2014., ponedjeljak

Frka oko majoneze bez jaja

Prenosim s Jutarnji.hr:

Samo nekoliko sati nakon što je start-up Hamptons Creek, koji proizvodi majonezu koja ne sadrži jaja, dobio ulaganje od 90 milijuna dolara, nizozemski div Unilever odustao je od tužbe zbog lažnog oglašavanja koju su pokrenuli protiv mlade konkurencije.

Unilever je tužbu pokrenuo jer tvrdi da Hamptons Creek svojom promocijom namaza bez jaja Just Mayo zavarava kupce i tako utječe na prodaju njihova brenda Hellman’s. Tvrde da se nisu predomislili, već da su se odlučili na drugi način borbe - nadležna regulatorna tijela i sektorska udruženja.

Ulagače očito nije zabrinula tužba Unilevera, pokrenuta prošli mjesec.

Na ulaganje u Hamptons Creek, koji je osnovan prije tri godine, odlučili su se ugledni fondovi HorizonsVentures i Khosla Ventures, izvršni direktor tehnološke tvrtke Salesforce Marc Benioff te suosnivač Facebooka Eduardo Saverin. Hamptonsov osnivač Josh Tetrickobjašnjava kako su oni tehnološka, a ne prehrambena tvrtka jer u suprotnom ne bi niti privukli takav profil ulagača.

- Njih ne zanima udjel u prehrambenoj kompaniji, zanima ih tehnološka platforma koja želi hranu učiniti boljom - kazao je Tetrick za FT. Njihov je poslovni model, objašnjava Tetrick, pronaći sastojke koji se mogu koristiti kao zamjena za jaja i druge proteine. Koriste big data tehnologiju kako bi pretraživali prehambene odlike raznih varijanti namirnica i tako utvrdili najbolje alternative.

Oznake: majoneza, jaja, vegansko, proteini


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.