Indijanka vegetarijanka

07.11.2011., ponedjeljak

G. Edward Griffin: 'Svijet bez raka, priča o vitaminu B17'

Griffin u svojoj knjizi iznosi tezu kako rak ne uzrokuju neke zagonetne bakterije, virusi, toksini, način života ili nešto šesto već – jednostavan nedostatak vitamina. Radi se o vitaminu B17 kojeg je moderan čovjek gotovo izbacio iz prehrane jer se nalazi u stvarima koje više gotovo uopće ne jede – primjerice u sjemenki (da, sjemenki!) marelica, jabuka, lana, itd. Tako se otkriva podatak kako Hunze koje žive na Himalaji žive dugo i kvalitetno te nemaju zabilježenih slučajeva raka. Također, imaju nasade marelica od kojih koriste sve, a košticu razbiju i jedu unutrašnjost. Od koštica također prave ulje i trljaju ga u kožu.

Ukazuje na to koliko su klasične metode liječenja raka loše i pogubne za organizam te da je od svega još najmanje opasna operacija. Posebno je zanimljivo kako kaže da se nakon zračenja i kemoterapije obično kaže kako se tumor smanjio, ali smanjio se zato što je smanjen broj dobroćudnih stanica raka, dok one zloćudne obično ostanu - iste!

Također, navodi kako postoji još nekoliko izoliranih zajednica koje na sličan način ili iz drugih izvora dobijaju vitamn B17 te nemaju zabilježenih slučajeva raka. U SAD-u, ali i u Meksiku postoje liječnici koji tumor liječe injekcijama vitamina B17. U Meksiku su posebno uspješni dok u SAD-u obično imaju problema s vlastima i često ostaju bez dozvole zbog tog 'nadriliječništva'.

Pitanje je zašto onda ne patentirati taj lijek? Zato jer je jeftin i zato jer je teško patentirati nešto što se već nalazi u hrani. Iza svega navodno stoji famozna američka Agencija za lijekove (FDA) te i obitelj Rockefeller, bogataši koji u šaci drže mnogo toga, a najviše upravo proizvodnju umjetnih lijekova i vitamina.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.